Onderzoeksdoelen

VDL Robot Sports is een industriële team. De onderzoeksdoelen zijn gevonden aan de industriële activiteiten van haar members. De teamleden zijn werkzaam in verschillende bedrijven van de hightech apparatuur ontwikkeling. Het spreekt vanzelf dat de ontwikkelingen in de autonome systemen in het algemeen en de RoboCup initiatief specifieker, zullen vroeger or later de weg naar de industriële toepassingen vinden.

De ontwikkeling van hightech apparatuur is vooral geconcentreerd in bekende gebruiksscenario's dat afhankelijk zijn van de werkwijze van de machine. Exceptionele afhandeling is op een latere stage bovenop toegevoegd. Door de omgeving van de hightech apparatuur te beheersen, wordt het aantal uitzonderingen tot een minimum beperkt. Integendeel, teams van autonome systemen zoals een RoboCup voetbalteam vereisen een heel ander ontwikkelingsproces.In dit geval, er is geen bekende gebruiksscenario waar de ontwerpproces kan focusseren maar de teamprestaties worden bepaald door nieuw opkomend gedrag.

Een van de VDL RobotSports team doelen is nu de onderzoek van de gat die bestaat tussen huidige gebruikte industriële ontwikkelingsprocessen en de processen die nodig zou zijn om een team van autonome systemen te ontwikkelen. Onze focus is de ontwikkeling van methoden dat verminderen de gevoeligheid van de onbekende omgeving in het systeem. In staat zijn om systemen te creëren die voorspelbaar zijn in een onvoorspelbare omgeving is essentieel voor RoboCup. Dit is ook een gewenst antwoord voor vele industriële uitdagingen. Het RoboCup-initiatief in combinatie met een gevarieerd team van industriële ontwikkelaars die in hun eigen tijd werken, zorgt voor een uitstekend test omgeving. Industriële toepassingen voor autonome systemen in hightech worden om conservatieve redenen meestal waar mogelijk vermeden, zo ontwikkelaars weinig mogelijkheden hebben om AI-technieken tijdens hun dagelijkse werk te onderzoeken. Daarnaast, werken in een multidisciplinair omgeving bied de ontwikkelaars de mogelijkheid om te ontdekken en te waarderen welke (andere) disciplines van nut zijn.