Selecteer de taal

Voetbalschieter voor rolstoel

Tech 2 Play heeft een rolstoelschieter ontwikkeld, genaamd AmiGo.

De AmiGo maakt de nieuwe sport KickIt (rolstoelvoetbal) mogelijk voor een doelgroep die een (zeer) beperkte sportkeuze heeft. Dankzij dit product hebben kinderen en volwassenen niet alleen de mogelijkheid om deel te nemen aan spel en sport, maar ook om vriendschappen te ontwikkelen en onbezorgdheid en zelfredzaamheid te ervaren.

In plaats van aan de zijlijn te staan, kan iedereen nu meedoen en zelfs op een positieve manier uniek zijn: Iedereen wil zulke toffe goals scoren in de sportschool of buiten op het speelveld. Daarnaast ontstaat er de mogelijkheid om een ​​teamsport te leren, waarin samenwerken, en samen winnen en verliezen een belangrijk onderdeel is.

De drijvende kracht achter AmiGo is Michiel van der Boom, de CEO van Tech2play:

“Door persoonlijk contact met mensen uit de doelgroep ben ik enorm geïnspireerd geraakt om hen kansen te bieden die niet vanzelfsprekend waren. En als je goed om je heen kijkt, zie je altijd dingen die beter kunnen. Het ervaren van onbezorgdheid en autonomie is zo'n ontzettend belangrijk onderdeel van je ontwikkeling en mens-zijn, daar moest ik wat mee! ”

Een paar jaar geleden zag Michiel RoboCup MSL robots voetballen. De rijdende robots konden best goed schieten. Hij raakte erg geïnteresseerd in techniek, omdat hij die linkte met de mogelijkheid om die in te zetten voor mensen in een rolstoel. Hij bezocht de Nederlandse MSL Robocup teams meerdere keren.

Toen het Philips-team in 2002 voor het eerst deelnam aan RoboCup, deden ze dat met een robot die een goed schot had. Dit was de inspiratie voor het Portugese team Minho om een ​​elektromagnetische kicker te ontwikkelen. Dit concept is de basis van de huidige generatie kickers in de MSL-robots. Het elektromechanische kicker-concept gecombineerd met een balbehandeling voor AmiGo die geïnspireerd op de ballhandling van het MSL-team Robot Club Toulon .

Het team van VDL Robotsports adviseerde en hielp Tech2Play om een ​​eerste prototype te bouwen. Met dit prototype zijn uitgebreide testen gedaan met meer dan 100 kinderen in een rolstoel op 10 verschillende scholen voor kinderen met een beperking.

 Proto-type-1

De resultaten waren zeer positief (movie).  De kostprijs was nog te hoog voor het prototype, en het prototype was nog te groot.

Een aantal leden van het team van VDL Robotsports hielp mee om de pilot goedkoper en kleiner te maken. De pilotmodellen zijn eind 2022 geproduceerd.  (movie)

AmiGo Pilot production:

Meer over Tech2Play en AmiGo is beschikbaar op :
Website: http://www.tech2play.nl
L
inkedin: https://www.linkedin.com/company/tech2play/
I
nstagram: https://www.instagram.com/p/CoWpukfAhe6/


bron van de foto's:: Tech2Play

 

admin

Sponsors