Selecteer de taal

Het Robot Sports team heeft de draad weer oppakt na een pauze vanwege COVID-19. Niet geheel onverwacht is het WK in Bordeaux uitgesteld tot juni 2021. Via virtuele teammeetings hield het team contact. We hebben de tijd genomen om de verzamelde data van laatste oefenwedstrijd uitgebreid te bespreken en analyseren. Een aantal concepten die in de robots zijn toegepast zijn wat uitgebreider besproken om zo de algemene kennis hiervan te vergroten.

Sinds kort kunnen we ook weer naar de Robot Sports Arena. De integratie van het nieuwe platform is begonnen, de eerste speler is mechanisch gemonteerd, de elektronica is aangesloten en de eerst meters zijn gemaakt.  Binnenkort komt hier meer nieuws over. De nieuwe robot is voorzien van een computer waarop Ubuntu 20.04 draait. Ook de oude robots en ontwikkel laptops zijn overgezet van Ubuntu 16.04 naar Ubuntu 20.04.

Naast de nieuwe omgeving en de nieuwe motion software heeft zijn diverse kleine verbeteringen gemaakt m.b.t. diagnostiek. Er is ondersteuning gemaakt voor het nieuwe protocol (JSON) van de Refbox. Op tactische gebied zijn er een paar kleine wijzigingen gemaakt. De speler met de bal krijgt meer ruimte van de eigen verdedigers. De spelers gaan proberen om de passes naar een medespeler en de schoten op doel niet meer te onderbreken.