Selecteer de taal

Oefenwedstrijd tegen de Falcons - 12 januari 2023

Donderdagavond 12 Januari, na drie jaar is er weer een heuse derby. Er staat weer een oefenwedstrijd op het programma tussen VDL RobotSports en de ASML Falcons. De teams zijn zenuwachtig, ze hebben al een hele tijd niet meer tegen elkaar gespeeld. In December tijdens de MSL workshop is de afspraak gemaakt om de traditionele oefenwedstrijden weer houden. Voor beide teams zijn dit zeer leerzame avonden, waarbij de goede punten, maar ook zeker de zwakke plekken zichtbaar zijn.

De start-up was stroef voor beide teams. Wij hadden moeite om de sideline computer goed in te richten.  Bij het commando van de scheidsrechter om de aftrap voor te bereiden reed het hele team inclusief over het veld naar de andere kant. De keeper stond bij de andere goal, toen de assistent scheidsrechter het team liet stoppen. Nadat het team weer aan de juiste kant stond en de instelling goed stonden kon de wedstrijd beginnen.

Als snel was een robot de weg kwijt, maar kon naar een herstart weer meedoen. De nieuwe robot stond aan de zijlijn zijn teamgenoten toe te juichen. Hij heeft een blessure aan zijn kicker; een noodzakelijk elektronisch onderdeel kon tijdig worden geleverd. Na een paar minuten krijgen we een doelpunt tegen. Al snel loopt de score op. Dan grijpt de scheidsrechter in. Hij kent een penalty toe, absoluut onterecht. De teams hadden vooraf afgesproken dat ieder een penalty zouden krijgen, om dit ook een keer te oefenen. Onze robot was een echte penalty-killer, de bal ging er strak in.

In de tweede helft werd ook de nieuwe speler ingebracht om zo ook zijn minuten te kunnen maken. Hij gaat vlotter over het veld dan zijn oudere teamgenoten, toch zullen de trainers nog wat extra aandacht aan hem moeten geven, zodat hij ook blijft voetballen. We kregen niet veel kansen en af en toe een goal tegen. Onze keeper kon de afgesproken penalty keren.  Toen de scheidsrechter affloot waren beide teams blij dat ze weer op het veld hadden gestaan. Genoeg punten gevonden voor ieder team om de komende tijd aan te werken. Over een paar weken is de volgende wedstrijd in het Falcons Nest of Robotsports Arena (wie speelde ook al weer thuis?).

admin

Sponsors