Selecteer de taal

1st & 2de in Challenges tijdens RoboCup 2023

Samen met de Falcons hebben we de Technical Challenge op RoboCup 2023 gewonnen!

Falcons en Robotsports hebben samen deelgenomen aan de Challenges in RoboCup 2023. Samen presenteerden we een software framework dat het mogelijk maakt om software tussen teams uit te wisselen en te hergebruiken via gestandaardiseerde interfaces. Deze technologische innovatie in robotvoetbal kan de ontwikkeling van software de komende jaren versnellen.

Een inter-team werkgroep bestaande uit een lid van RobotSports, Falcons en Fontys RIF werkte aan de MSL Reference Architecture (MRA). De referentiearchitectuur probeert de softwarestack die nodig is om te voetballen met een MSL Robot op te splitsen in kleinere uitwisselbare componenten met duidelijke verantwoordelijkheden en interfaces.

Tijdens de Technical Challenge voerde een robot van de Falcons twee varianten van de get-bal-actie uit. Een variant was gemaakt door Robotsports en de andere variant was gemaakt door de ASML Falcons. De get-ball werd gebruikt om het concept te demonstreren hoe het mogelijk is om componenten tussen teams uit te wisselen. Deze succesvolle demonstratie werd beloond met de eerste plaats bij de Technical Challenge.

Ook de andere teams lieten een interessante demonstraties tijdens de Technical Challenge zien. Mogelijk kunnen deze innovaties worden opgenomen in de MRA en beschikbaar komen voor andere teams.

Tijdens de Scientific Challenge presenteerde Falcons en Robotsports het concept van de MSL Reference Architecture. Deze gezamenlijke bijdrage aan de Scientific Challenge werd beloond met een 2e plaats.

admin

Sponsors