Hier kunnen jullie opmerkelijke nieuws over onze team vinden.

Samenwerking tussen Robot Sports en RIF RoboCup team van Fontys ICT

VDL Robot Sports werkt samen met het RIF Robocup team van Fontys ICT. RIF werkt nog aan haar nieuwe robot platform. In een simulatie omgeving wordt de software die in ontwikkeling is getest. Om hun nieuwe software met werkende robots te testen, stelt VDL Robot Sport hun robots ter beschikking. De software opbouw van beide robots is echter verschillend. Daarom is de afgelopen maanden een code analyse gemaakt door de RIF teamleden, Eric, Mathijs en Adrian. De resultaten van deze analyse en een plan hoe de RIF software op de VDL Robot Sports te draaien zijn 19 februari aan de teamleden van het VDL Robot Sport team gepresenteerd. Dit was een interactieve en leerzame bijeenkomst.

Tweede oefenwedstrijd als voorbereiding op het WK in Bordeaux

Op donderdag 20 februari 2020 was de tweede van een serie oefenwedstrijden met de ASML Falcons. In de Robotsport Arena waren de ASML Falcons wederom onze tegenstander. Het was een wedstrijd waaruit genoeg lessen voor beide teams te trekken waren. De eindstand was nog steeds niet als gewenst (0-5 verloren). Bij de positie bepaling en passing is de grootste winst te behalen. Alle veldspelers hebben de wedstrijd zonder blessure behandeling doorstaan. De verdediging was uitstekend op dreef, er werd fanatiek en effectief verdedigd.

Allez Robotsports !

The road to RoboCup 2020

Robot Sports heeft zich aangemeld voor het WK RoboCup 2020 dat plaats vindt in juni 2020 in de Franse stad Bordeaux .

Om te kwalificeren heeft het team information moeten geven over het team.
Een team description paper, details over de mechanica, electronica en software, publicaties and bijdragen aan de RoboCup gemeenschap en een kwalificatie video.
Het kwalificatie materiaal staat op de qualification material 2020 pagina.

We gaan door met het ontwikkelen van de nieuwe generatie robots, verbeteren van gedrag en het spelen van oefenwedstrijden als voorbereiding op RoboCup 2020.

 

 

 

Onze nieuwe robots

Onze nieuwe robot wordt in elkaar gezet. Tijdens de laatste wedstrijden hadden we problemen met de betrouwbaarheid van onze robots. Dit was de aanleiding om een nieuwe generatie robots te ontwerpen. Gedurende de laatste maand is een nieuwe robot ontworpen. De meeste bestelde onderdelen zijn binnen. En we zijn begonnen met het opbouwen van de eerste nieuwe robot.